Για την ΕΛΕΝΑ ΦΡΑΝΤΖΗ


Image result for ελενα φραντζη      Η Έλενα Φρατζή έφυγε στα 29 της χρόνια παίρνοντας μαζί της όλο εκείνο το φορτίο που της φόρτωσε όχι μόνο η αναλγησία του παπά-αναδόχου ο οποίος τη βίαζε από τα τέσσερα της χρόνια, αλλά ταυτόχρονα άφησε πίσω της τις ενοχές μιας κοινωνίας που συνήθισε να ζει πίσω από το δάκτυλο της, μη τολμώντας να αγγίξει την ουσία των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει διαχρονικά.
      Το δράμα της Έλενας και της κάθε Έλενας ανέδειξε μια ακόμη φορά, δυστυχώς, την ανικανότητα των υπηρεσιών του κράτους να δώσει εκεί και όταν πρέπει βοήθεια.
      Η κάθε Έλενα αναγκάζεται να κουβαλήσει στο φέρετρο της το δράμα που ένα ανήλικο παιδί μπορεί να βιώσει όταν καταλήξει είτε χωρίς οικογένεια, είτε στα χέρια επιτήδειων.
      Ο παπάς – τέρας που ασελγούσε στο τετράχρονο παιδάκι καταδικάστηκε αλλά κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπλύνειs την πληγή που προκάλεσε στη ψυχή της Έλενας.
      Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να νοιαστεί πραγματικά και μέχρι τέλους για ένα παιδί που δεν είχε από κανένα προστασία και λογικά θα έπρεπε να ήταν υπό τη φροντίδα του γραφείου ευημερίας.
      Ευθύνες στη λειτουργό, στο ίδιο το γραφείο ευημερίας, αλλά και στον καθένα από μας που δεν μάθαμε να νοιαζόμαστε πραγματικά.
      Αλήθεια πόσο και ποιοι θα την θυμόμαστε ύστερα από λίγες μέρες όταν τα ρεπορτάζ σιωπήσουν;  Ξανά και ξανά μια κοινωνία που χύνει κροκοδείλια δάκρυα!


Σχόλια

  1. Ψωφο να φκάλλει η παπαθκιά και όλοι όσοι τον υποστήριξαν τον μπάσταρδο παιδόφυλο που κατάστρεψε τη ζωή αυτού του αθώου κοριτσιού. Όσο υπάρχουν συστήματα συγκάλυψης τέτοιων περιστατικών, τόσο θα τα βλέπουμε. Το αρνητικό είναι πως δεν είναι μόνο οι "παπαδιές" αλλά και όλοι οι υπόλοιποι (βλ. γραφείο ευημερίας) που είναι συνένοχοι σε αυτές τις καταστάσεις. Απορώ πως υπάρχουν ακόμα πιστοί σε αυτή την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο της αυτοκτονίας για να ασχοληθεί σοβαρά το κράτος με τέτοια ζητήματα. Δυο χρόνια φυλακή για βιασμό ανηλίκου; Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά την αποφυλάκιση του, επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα του, με την κοινότητα να αποδέχεται αυτή την απόφαση και να ρίχνει ευθύνες στον κοπέλα. Ας ελπίσουμε πως δεν θα ακολουθήσουν άλλα τέτοια τραγικά γεγονότα και πως κανένα παιδί δεν θα βρεθεί ξανά στη θέση της Έλενας. Ας ελπίσουμε πως οι αρμόδιοι θα ασκούν τον απαραίτητο έλεγχο στις ανάδοχες οικογένειες και δεν θα επιτρέψουν να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας, ιδανικών και αξιών. Η εκκλησία προφανώς και δεν είναι πηγή τέτοιων ποιοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΆΡΙΣΤΟΥΣ !

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΚΟ

Εμπρός για νέες κατακτήσεις!!!