Αλλού το μήνυμα, αλλού η τιμωρία!


   
     Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ έστειλαν ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, καταδικάζοντας τη συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και  υπογραμμίζοντας "την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο και την Ελλάδα".
     Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή δήλωσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Κύπρο.   Στόχος σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου να μεταφερθεί αυτή η πολιτική και στη σύνοδο της Βάρνας μεταξύ των θεσμών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Τουρκίας.
     Όπως είναι γνωστό την Δευτέρα 26 του Μάρτη είναι καθορισμένο το κρίσιμο με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να αμβλυνθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας.
     Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Βάρνα της Βουλγαρίας ανάμεσα στον Ερντογάν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει κυρίως σκοπό να καθησυχαστεί η Άγκυρα για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας εντός των ορίων της αμφιλεγόμενης διμερούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, τον Μάρτιο του 2016.
     Αυτά στον ένα αντίποδα με την Κυπριακή κυβέρνηση να αναμένει ότι θα τηρηθούν τα όσα της έχουν υποσχεθεί οι εταίροι της, οι οποίοι έστειλαν μεν ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, την ίδια όμως στιγμή για τη Ρωσία αποφάσισαν τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Μόσχας, υιοθετώντας τη βρετανική στάση για την υπόθεση της δηλητηρίασης του πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του, ανακαλώντας τον πρέσβη της από τη Μόσχα.
     Ανεξάρτητα από το αν η Μόσχα ευθύνεται ή όχι για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του, εκείνο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι η διαφορετική προσέγγιση των εταίρων προς την Τουρκία από τη μια και τη Ρωσία από την άλλη.
     Επιλέγουν άλλη μια φορά μόνο με τα λόγια (για τα οποία δεν μασά όμως ο Ερτογάν) να επιπλήξουν την Άγκυρα για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την προκλητική στάση στο Αιγαίο ( για την εισβολή στην Αφρίν της Συρίας δεν ακούσαμε κάτι από τη Σύνοδο Κορυφής).  Εμείς χαιρόμαστε που πήραμε υποσχέσεις και λόγια πάλι και είμαστε στο περίμενε για το αποτέλεσμα της Βάρνας…. Για άλλους μήνυμα, για άλλους τιμωρία !  Ανάλογα με τα συμφέροντα !



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΆΡΙΣΤΟΥΣ !

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΚΟ

Εμπρός για νέες κατακτήσεις!!!