Η ΝΕΑ DREAM TEAM ΤΟΥ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


Image result for nicos anastasiades
       Μιάμισυ βδομάδα μετά την επανεκλογή του ο πρόεδρος  Αναστασιάδης ανακοίνωσε τον διορισμό του νέου υπουργικού του συμβουλίου.
         Με άρωμα παλιό βέβαια αλλά το νέο υπουργικό περιλαμβάνει  νέα πρόσωπα και προπαντός περισσότερες  γυναίκες από ότι το προηγούμενο.  Όχι ότι πρέπει να εφαρμόζεται η ποσόστωση ( ένα μεγάλο και πολυσυζητημένο θέμα αυτό) , αλλά σίγουρα αυτή  η  χώρα έχει να δείξει και έξυπνες και ικανές γυναίκες.
         Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο υπουργείο εξωτερικών ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να πάνε μπροστά τα πράγματα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Ο Χάρης  Γεωργιάδης μπορεί να καταπίεσε πολύ τα θέλω του έμεινε όμως στο υπουργείο οικονομικών. Να περιμένουμε καλύτερες μέρες  ή θα συνεχιστεί η πολιτική του: οι φτωχοί φτωχότεροι και οι  πλούσιοι πλουσιότεροι;
         Ανησυχώ αρκετά για το υπουργείο υγείας και το υπουργείο παιδείας. Είναι δυο βασικά υπουργεία με νέα πρόσωπα τα οποία όμως έχουν να κερδίσουν σοβαρά στοιχήματα.
Ο μεν υπουργός υγείας να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ και να μην έχουμε παλινδρομήσεις αν θα είναι μονοασφαλιστικό ή πολυασφαλιστικό  και να το προωθήσει πριν καταρρεύσουν εντελώς τα δημόσια νοσηλευτήρια.
 Ο δε υπουργός παιδείας ( άραγε ο κος Αναστασιάδης πήρε την έγκριση – ευλογία του Αρχιεπισκόπου και για τον νέο υπουργό ;)  έχει να εφαρμόσει μια μεταρρύθμιση η οποία την τελευταία πενταετία σημείωσε πολλά βήματα προς τα πίσω. 
         Ο δικαιοσύνης παρέμεινε στη θέση του να προωθήσει την κάρτα φιλάθλου, τις αυτοκτονίες στις φυλακές και πολλά άλλα που σίγουρα έχει κατά νου, αναμένοντας  την κένωση της θέσης του γενικού  εισαγγελέα.
         Αυτά γενικά ως πρώτα σχόλια και θα παρακολουθούμε πως θα λειτουργήσει και αυτή η ομάδα των Αρίστων. Άραγε θα βάλει και τους νέους υπουργούς του να υπογράψουν (ανέξοδα και πάλι) εκείνο το έγγραφο που  υπέγραψαν οι συμμετέχοντες στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο; ( Ωραία παράσταση και αυτή! ).
         Σίγουρα θα έχουμε πολλά να πούμε. Περιμένουμε όμως και ευχόμαστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο. Αντε και καλή επιτυχία!!

Σχόλια

  1. Κατ αρχήν ωραίο post! Τώρα που υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, οι υπουργοί άμυνας και εξωτερικών χορεύουν σε αναμένα κάρβουνα. Όσον αφορά τον υπουργό παιδείας, να του λείπει η έγκιση από τον πάπα. Δεν πρέπει να μπλέκονται θέματα παιδείας με τη θρυσκεία. Αλλοιός θα έχουμε ενδεχόμενα όπως: στοχοποίηση άθεων μαθητών στα Κυπριακά σχολεία. Περισσότερα εδώ: http://www.sigmalive.com/news/local/481487/kataggelia-stoxopoioun-atheous-mathites-sta-sxoleia
    PS: Πέτυχες την καταλληλότερη μέρα για να κάνεις πολιτικό ποστ! Άλλοι ποστάρουν για τον Άγιο Βαλεντίνο και άλλοι για τον "Άγιο Νίκαρο" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΆΡΙΣΤΟΥΣ !

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΚΟ

Εμπρός για νέες κατακτήσεις!!!