ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

Related image
       Τεράστιες δυσκολίες προκαλεί η τουρκική στάση στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τα ενδεχόμενα όλα ανοικτά Τουρκία και ψευδοκράτος απαιτούν ίση μεταχείριση στο θέμα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
       Η μυστική συνάντηση του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουτρέτ Οζερσάι με τους αξιωματούχους της ΕΝΙ στην Ιταλία και το γεγονός ότι υπάρχει μια ασάφεια στη θέση του ιταλικού πετρελαϊκού κολοσσού, βάζει την κυπριακή κυβέρνηση στη γωνιά, αλλά και ενώπιον τεραστίων ευθυνών για τους περαιτέρω χειρισμούς.
       Η Τουρκία έδειξε με τη στάση της στην ανατολική Μεσόγειο ότι δεν θα επιτρέψει να θιγούν τα συμφέροντα της, πόσο μάλλον αν γίνεται λόγος για δισεκατομμύρια ευρώ από τη διαχείριση των υδρογονανθράκων. Έχοντας άλυτο το Κυπριακό η Άγκυρα πατά γερά στα κατεχόμενα και προωθεί τους δικούς της ενεργειακούς σχεδιασμούς.
       Την ίδια στιγμή είναι σαφές ότι η ΕΝΙ,  όπως και σε άλλες περιπτώσεις διεθνώς, ότι οι Εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων, δεν είναι διατεθειμένη να εμπλακεί σε πολιτική διαμάχη με καμία χώρα.
       Όλα αυτά τα γεγονότα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά την πολιτική ηγεσία του τόπου για τους χειρισμούς που πρέπει να κάνει και οι οποίοι με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σχόλια

  1. Προσωπικά εμένα με προβληματίζει έντονα όλο αυτό το κλίμα τις τελευταίες μέρες και μπορώ να πω ότι έχω ξεκινήσει να ανυσηχώ γιατί όλο και μεγαλώνει ο κίνδυνος στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία. Βρισκόμαστε σε ένα τεντομένο σχοινί θεωρώ που είναι έτοιμο να σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΆΡΙΣΤΟΥΣ !

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΚΟ

Εμπρός για νέες κατακτήσεις!!!