Ψηφίζω κανένα ; !

alt      Αναποφασιστικότητα, έλλειψη πολιτικού θάρρους και ατολμία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τελικά μια μεγάλη μερίδα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απόφαση των  ηττημένων της πρώτης Κυριακής των προεδρικών εκλογών. 
     Η απόφαση τους για  ψήφο στον κανένα δείχνει ασέβεια όχι μόνο στο εκλογικό σώμα που τους ψήφισε και στις χιλιάδες των οπαδών τους, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα προς το 28  και πλέον τοις εκατό που δεν πήγε να ψηφίσει την πρώτη Κυριακή ότι καλά έκαναν. 
     Πόσο κουτόχορτο νομίζουν ότι ταΐζουν τους πολίτες; Μόλις την περασμένη βδομάδα όλοι οι πολιτικοί καλούσαν τις περίπου 550 χιλιάδες των ψηφοφόρων να προσέλθουν στην κάλπη, να ασκήσουν το ιερό δικαίωμα τους να επιλέξουν την ηγεσία του τόπου. Ακόμα και λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες έστελναν μηνύματα – παραβιάζοντας τη νομοθεσία – καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν. Μερικά λεπτά πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής όλοι ανεξαίρετα προβληματίζονταν για τα ποσοστά της μεγάλης αποχής διαλαλώντας ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει τα κόμματα. Αυτά την περασμένη Κυριακή. 
  Πριν κάν περάσουν μερικές ώρες το τροπάρι άλλαξε. Πρώτη έγνοια σταμάτησε να είναι η πατρίδα για την οποία έσκιζαν τα ιμάτια τους, αλλά οι καρέκλες τους που έτριζαν.  Αντί να προβληματίσουν τους πολίτες για το τι επιφυλάσσει το αύριο, αποφάσισαν να τους καλέσουν να μην ψηφίσουν ούτε τον ένα ούτε τον άλλο από τους δυο υποψηφίους οι οποίοι πέρασαν στον επόμενο γύρο των εκλογών.
     Άραγε πότε κάποιοι πολιτικοί μας θα γίνουν υπεύθυνοι ; Πότε θα μάθουν δεν δέχονται την ήττα με αξιοπρέπεια;  Πως θα πείσουν τη νέα γενιά να μην τους γυρίζει την πλάτη αν δεν σταματήσουν να συμπεριφέρονται με τόσο απαξιωτικό τρόπο και χωρίς σεβασμό προς τους ψηφοφόρους τους; 
     Σεβαστό το ότι διαφωνούν με τους δυο υποψηφίους που πέρασαν στη δεύτερη Κυριακή. Τι φοβούνται όμως και με τις αποφάσεις τους καλούν τους πολίτες να μην προσέλθουν στις κάλπες; Μήπως για άλλη μια φορά αποδεικνύουν έτσι ότι μοναδικός τους γνώμονας είναι η διατήρηση των καρέκλων;  
     Με πρόσχημα την εδραίωση του μορφώματος της συνένωσης του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου ο πρίγκηπας της πολιτικής, καρατομώντας τους διαφωνούντες στο κόμμα του και αντί να ψάξει τι έφταιξε και έχασε την εκλογή, προσπαθεί να εδραιώσει μια νέα αυλή με τα κομματίδια και μικροσχηματισμούς να σύρονται σε αυτό το παιγνίδι που ίσως τους στοιχίσει την δική τους αυτονομία.
     Να μην ψηφίσουμε λοιπόν ;   Να μείνει άδεια η καρέκλα μέχρι να ενδυναμωθεί το πριγκιπάτο για να την καταλάβει ; Αυτό είναι που μας λένε ; Ντροπή τους !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΆΡΙΣΤΟΥΣ !

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΚΟ

Εμπρός για νέες κατακτήσεις!!!